2078610


MYYNNISSÄ OLEVAT JÄSENTEN JULKAISUT

IKIROUTA SULAA - runoteos

Ikirouta sulaa on sattuvien sanojen riemua ja ohikiitävän hetken oivallusta.

Heidin ote on entistäkin varmempi.

Teoksen luettuaan tuntuu,
kuin pimeyteenkin olisi osunut valo
jäädäkseen.

- Kustannus Mäntypuro

Teoksen hinta 15 €.
Tilaa Heidiltä 050 3076371.

TARINOITA POHJOLAN ÄÄRILTÄ - antologia

Yhdistyksemme toinen antologia "Tarinoita pohjolan ääriltä" on nähnyt päivänvalon. Teos julkaistiin 2.12.2017 Limingan Vanhanajan Joulu -tapahtumassa.
Antologia kirjoituksineen ja kuvineen sekä Fanfaari Suomelle -sävellys on yhdistyksemme kunnianosoitus satavuotista itsenäisyyttään juhlivalle Suomellemme.

"Olet maamme armahin ja ihanuuksien ihmemaa. Miten onnellista onkaan nauttia kodin lämmöstä, kotona leivotusta rukiisesta leivästä, matikan pyyntiretkistä, pyykkipäivistä, kotikutoisista pellavaisista liinavaatteista., vauvanvaunun hyssyttelystä, lasten loruista, saduista, lapsuuden muistoista, saunan lämmöstä, juhannusvastan tuoksusta ja siniristilipusta"

Näin kuvataan 13 jäsenen antologian kirjoituksia ja kuvia.


Antologian hinta on 20€ ja kirjaa voi tilata sähköpostiosoitteesta
taiteelliset@monitaiteelliset.com

Pitäjänneuvos Hannes Kankaan kertoo isänsä

Ahti Kankaan muistoja Suomen itsenäistymisen alkuaikojen tapahtumista Limingassa

Anja Garanvölgyin kirjoittama kirja Ahti Kankaan muistoista Suomen itsenäistymisen alkuajoilta Limingassa.

Kirjassa on muistoja myös Ahti Kankaan ystävistä, juoksijalegenda Paavo Nurmesta, liminkalaisesta taidemaalari Vilho Lammesta ja Sortavalasta Karjalan evakkona Tyrnävälle muuttaneestataiteilija Daniel J. Pesusta sekä Ahti Kankaan harrastuksista.

Kirjan hinta: 15 €

Kirjaa saa ostaa Limingan K-kaupan lisäksi kirjan kirjoittajalta ja Hannes Kankaalta.

Isäni, Arvi Tahkolan syntymästä 100 vuotta

Maija Ahola kuvaa tässä kolmannessa kirjassaan kertomuksin ja maalauksin sata vuotta sitten syntyneen isänsä Arvi Tahkolan elämää.

Teoksen hinta 20 €

Tilaukset suoraan kirjan kirjoittajalta sähköpostiosoitteesta:

maija.ahola@hotmail.fi

VÄRIT VILLIINTYVÄT

Tämän kirjan saduissa tulee vahvasti esille erilaisuus, se kuinka ihminen tarvitsee elämässään ihmisen rinnalleen. Näin ihmissuhteiden arvo kasvaa, kun väet, värit ja kansat sekoittuvat.

Kirjan hinta 20 €


Kirjaa voi tilata satukirjan kirjoittajalta sähköpostiosoitteesta: paavo.niskasaari@gmail.comEllin elämää maalla

Maija Aholan vuonna 2013 julkiasema teos Ellin elämää maalla kertoo Elli-tytön kokemusten kautta maalaistalon elämästä 1950 ja 1960 -luvuilla Pohjois-Pohjanmaalla.

Tilaus suoraan tekijältä: maija.ahola@hotmail.fi

Aikuisen Ellin elämää maalla

Maija Aholan vuonna 2015 julkaisema teos Aikuisen Ellin elämää maalla on jatkoa vuonna 2013 julkaistulle teokselle, joka kertoo Elli-tytön elämästä.
Tässä kirjassa Ellin jatkaa opintojaan ja perustaa perheen ja hänestä tulee suurperheen äiti.

Tilaus suoraan tekijältä: maija.ahola@hotmail.fiHyökyy seitsemäs aalto


Hyökyy seitsemäs aalto on Helena Dydänmetsän esikoisrunoteos vuodelta 2015.

" tämä on kirjoitettu
tutuille rannoille
tuntemattomille tuulille
aikiaikisille kallioille
lokkien siiveniskuille
loputtomalle kohinalle
suolan tuoksulle
unohtumattomuudelle
kaiken syvyyksiin"

Runoteos on pehmytkantinen ja 76-sivuinen teos. Hinta 15 €.

Tilaus: helena.sydänmetsa@gmail.comKaunis Saara

"Elämä kivittää ja kukittaa. Äitinä olemiseen tarvitaan voimaa."
- Eeva Heilala /Kirje maalta, kootut runot 2000

Kaunis Saara kertoo selviytyjän tarinan. Tarina on jitsenäinen jatko kirjailijan Perämeren Sofia -teokseen.

Kirja on kovakantinen ja 350-sivuinen teos, hinta 25 €.

Tilaus: piikum@gmail.com


Pitäjänneuvos

"Olen ikuinen optimisti"
- Hannes Kangas luonnehtii itseään.

Pitäjänneuvon kertoo Limingan ensimmäisen kunnanjohtajan, pitäjänneuvos Hannes Kankaan vaiherikkaasta elämästä 1930-luvulta näihin päiviin. Erityinen huomio kiinnittyy Hanneksen elämässä ja työssä kulttuuriin ja taiteisiin, niin kunnallisvaikuttaja kuin onkin.

Kirja on kovakantinen, 181-sivuinen, vuoden 2014 joulumarkkinoille ilmestynyt teos. Hinta 15 €.

Tilaus:anjagaran@gmail.comYhteisellä tiellä

Yhteisellä tiellä -antologiaan on koottu Oulun ympäristön kynäilijät ry:n jäsenten tarinoita ja runoja sekä valokuvia ja kuvia maalauksista.

103-sivuinen painos on pehmytkantinen ja se ilmestyi joulumarkkinoille vuonna 2013.

Antologian jäsenhinta on 15 euroa ja sitä voi tilata yhdistyksen sähköpostitse taiteelliset@monitaiteelliset.com.

.


Mummolat elävät omaa aikaaKiireettömyys on kuin taikaa, joka suo tilaisuuden katsoa maailmaa lasten näkövinkkelistä.

Lasten leikit, touhut,pihapiirin elämä ja luonto tositapahtumin ja satuloruin ja tarinoin, ovat ainekset joista tämä kirja on syntynyt,kaikille lapsille.

Marjatta Peräläinen


KIRJAA SAATAVANA

verkkokauppa JUVENES tuotekoodi 022656 20 €

TULEEHAN ISÄ TAKAISIN, TULEEHAN

tuleehan_isa.jpgVuosien 1939-1945 sodat jättivät jälkeensä Suomessa noin 55000 sotaorpoa. He saivat valtiolta huoltoeläkettä ja yhteiskunta tuki osin sotaorpojen koulutusta. Taloudellinen apu ei pystynyt kuitenkaan korvaamaan isän menttämisen aiheuttamaa kaipuuta ja turvattomuutta. Monet äiditkin etääntyivät lapsistaan perheen huoltajan kaatumisen aiheuttaman taloudellisen ja henkisen taakan alla.
Sotaorpokysymys oli pitkään vaiettu asia. Ensimmäiset sotaorpoyhdistykset perustettiin vasta vuonna 1999. Viime vuosina monet sotaorvot ovat kertoneet oman tarinansa sodan ja isän kuoleman varjostamasta lapsuudestaan. Sotaorpouden kokemus on ollut usein hyvin ristiriitainen: toisaalta sotaorpoja on kunnioitettu heidän isiensä urotekojen vuoksi, toisaalta heitä on samasta syystä myös haveksittu.
Oulun Eteläisen sotaorvot ry:n Tuleehan isä takaisin, tuleehan -teos tarjoaa oman tärkeän lisänsä sotaorpoasian tunnetuksi tekemiseen. Kirjaan kootut sotaleskien ja sotaorpojen muistelukset puhuttelevat myös tämän päivän ja huomisen ihmisiä. Ne muistuttavat siitä, että sotaa ei koskaan käydä vain sotarintamilla, vaan sota heijastuu kaikille elämän alueille ja koko väestöön. Sotaorpojen kokemuksia tarvitaan myös voimavaraksi siihen, että vuosien 1939-1945 sotien aito perinnetyö voi jatkua veteraaneja seuraavissa sukupolvissakin.

Harri Turunen

Tuleehan isä takaisin, tuleehan -kirjan ovat toimittaneet Sirkka Junttila ja yhdistyksemme jäsen Aila Korpinen
Kirjan toinen painos on julkaistu toukokuussa 2010, painopaikka on Joutsen Median Painotalo, Oulu ja kustantaja Oulun Eteläisen sotaorvot ry.

Kirjaa voi tilata suoraan Aila Korpiselta, puh. 0407187690

Kirjan hinta on 25 euroa+postikulut. Kirjan hinta menee lyhentymättömänä Oulun Eteläisen sotaorvot ry:lle.


HURLUMHEI, KÄNNYKKÄJÄNÖ JA GALYPPO

hurlumhei.jpg

Hurlumhei, Kännykkäjänö ja Galyppo on kirjailija Anneli Lehtikankaan kolmas satukirja.
Lapset rakastavat ja muistavat hänen ihastuttavat Kännykkäjänö -kirjansa muutaman vuoden takaa. Ne on valittu satukirjojen aateliin - peruskouludiplomikirjoiksi.
Anneli Lehtikankaan mukaan talvi 2010 tulee pysymään aina hänen mielessään "valtavasta satujen luomisvimmasta" ja suurista lumikinoksista. Hän sanoo:"Pitää asettua samalle tasolle lapsen kanssa ja puhua samasta asiasta kuin lapsi puhuu. Lapsi omaa valtavasti mielikuvitusta. Silti satuun kuuluu opettavainen tarina ja sadun tulee loppua onnellisesti".

Kirjan on kuvittanut Tuija Pietiä-Estrada

Tilaukset: Anneli Lehtikangas puh. +358400904942


KÄNNYKKÄJÄNÖ JA KÄNNYKÄJÄNÖ RAP-IDOLINA

Anneli Lehtikankaan

Kännykkäjänö -saduissa kaikki on mahdollista - veturilla on sydän ja suojelusenkelilläkin pitää olla pyöräillessä kypärä päässä. Koirat ja kissat ovat parhaita kavereita ja jänötkin tekevät isänpäiväkortteja...

knnykkjn_100x.jpg

Anneli Lehtikankaan toinen satukirja kertoo
Kännykkäjänöstä Rap-idolina.

rap-idoli_100x.jpgKännykkäjänö-kirjassa on isoäidin iltasatuja, joiden hahmot ovat jo eläneet näytelmissä ja internetissä. Lehtikangas käsittelee tarinoissaan sadun keinoin nykyajan lapsille vaikeita asioita.
Nyt lasten pyynnöstä kirjana!
Kuvitus Otto Salminen.

Lue ja ihastu
Tilaukset: Anneli Lehtikangas, puh. +358400904942


KUTTURA
kuttura_kansi-pieni_100x.jpg

Rita Maggan (Kumpulainen) kolmas teos Kuttura on saanut nimensä pieneltä saamelaiskylältä Ivalojoen kainalossa. Ei ole kauppoja, ei konsertteja, ei paljon ihmisiäkään. Kotikylä ottaa lapsensa aina hymyssä suin vastaan maailman poluilta. Kempeleläinen toimittaja Rita Kumpulainen elää sukunsa ja kylänsä arjessa, vaikka välillä pitää palata suomalaisen väestön arkeen. Teoksen on kustantanut Kustannus HD.

Tilaukset Rita Kumpulaiselta, puh. 045 6762676PERÄMEREN SOFIA

permeren_sofia_003_100x.jpg

Pirkko Mattila julkaisi 27.3.2009 esikoisteoksensa Perämeren Sofia, joka on fiktiivinen kertomus Perämeren rannalla v. 1889-1959 eläneestä Sofiasta ja hänen perheestään.

Perämeren Sofia on itsenäinen ja omillaan toimeentuleva kauppias, äiti ja rakastava nainen. Elämäntarinan mustimmat raidat kutoo kuolema, kirkkaista väreistä vastaavat lapset ja rakastetut. Tarina sijoittuu teollistuvan Kemin merellisiin maisemiin, ja sen kulkua kehystävät Suomen historian traagisimmat vaiheet.

"Halusin kertoa olosuhteista, joissa pohjoisen pienet ihmiset itsenäistä Suomea rakensivat, miltä elämä heistä tuntui ja mistä he voimansa ammensivat", näin Pirkko Mattila kuvaa teostaan.

Teos sijoittui tänä vuonna (2009) kolmanneksi Päätaloinstituutin Möllärimestari -kilpailussa elämäkerrallisten teosten sarjassa.


Päätalo-instituutti

Pohjois-Suomen kirjoittajakoulutus- ja kulttuurikeskus

Tervehdys Taivalkoskelta! 10.06.2009

Olette osallistunut vuoden 2009 Möllärimestari -omakustannekilpailuumme. Minulla on ilo ja kunnia onnitella Teitä, sillä olette voittanut III palkinnon ELÄMÄNKERRALLISET TEOKSET –sarjassa teoksellanne PERÄMEREN SOFIA.

Raati arvioi kirjanne seuraavasti:

Perämeren Sofian lähtökohdat elämälle eivät olleet pahat, elämä vain vei onnettomuudesta toiseen, kuolema seurasi toistaan ja murhetta oli milloin mistäkin asiasta. Sofian elämä osoittautuu poikkeuksellisen rajuksi ja rosoiseksi. Pirkko Mattilan kirja ei kuitenkaan ole murheellinen, siinä on toivoa ja tulevaisuuteen uskoa, murheiden yli pääsyä.

Perämeren Sofia on kirjoittajan esikoisromaani ja sellaisena osoittaa jo romaaninkertojan lahjoja. Kertomus on napakka, eteneminen eleetöntä, mutta sellaisenaan kerrassaan vaikuttavaa. Tarina pysyy kuosissaan ja kirjan uskoasukin on harkittu, hiukan vanhahtavan tuntuinen. Jollain tapaa vanhahtavan tuntuista on myös kirjoittajan kieli, vaikka käytetyt sanat ja lauserakenteet sekä kirjan jäsentely onkin täysin nykyaikaista. Kieli on virheetöntä ja huolellista, murresanojen käyttö repliikeissä on harkittua ja pitää lukijan kiinni siinä ympäristössä, missä pitääkin. Kerrassaan erinomainen teos!

Kirjoittaja sanoo tehneensä fiktiivisen kirjan isoäitinsä ja tämän suvun elämästä. Teoksessa on kuitenkin niin paljon ilmeistä todellisuuspohjaa, että pidän teosta sittenkin enemmän elämänkertana kuin puhtaasti fiktiivisenä.


Tilaukset: Pirkko Mattila, puh. +358405613943


SAVIKOIRA

savikoira.jpg

Pienen Erkki -pojan tie Karjalasta kulkee ilon ja surun kokemusten kautta läpi sotavuosien aina kypsään aikuisuuteen ja Tyrnävälle. Sodan vuosiksi Karjalaan jää synnyinkotia vahtimaan pieni savikoira. Talo selviää pommituksista, niin myös Erkin elämänilo säilyy.

Savikoira (2011) on tyrnäväläisen Erkki Saikkosen ensimmäinen proosateos. Esikoisrunokirja "Olen ovellasi" ilmestyi vuonna 2001.

Hinta 20 euroa.